Bloggen

BLÅ VÆGMALING

Hos Gebenna elsker vi at finde tiden skønneste farver frem, så du kan inspireret. Blå maling har i mange år været forbeholdt børneværelser, men i dag kan du i dag lege med forskellige blå nuancer, i hele dit hjem. Har du overvejet at male en væg med mørkeblå vægmaling? Eller måske vil du male hele din stue med en støvet blå maling; dette skaber et roligt og harmonisk look, uden at farven bliver for kraftig. Du kan også skabe et feminint og fløjlsblødt look med en blå-grå farve. Med en blå grundfarve, uanset om den er knækket over i en grøn, grå, en varm eller kold tone, bliver den kun smukkere af at kombinere den med lyse og bløde farver, såsom beige og brun.

Køb Blå maling hos Gebenna.com

Farven Blå repræsenterer naturen, både skyerne og havet, og er de fleste menneskers yndlingsfarve. Farven blå associeres ofte med store, åbne arealer, frihed, udvidelse og inspiration. Blå er kendt for at have en positiv effekt på både krop og sind. Farven blå reducerer stress og skaber en følelse af ro og afslapning. Udover at være farven på både himmel og hav, er blå også en farve som symboliserer mod og dedikation.

Skab ro med en blå vægfarve

De farver som gengives i naturen, har længe været populære. Trenden for jordagtige og harmoniske farver er både beroligende og komfortable. Forskellige blå nuancer kan give os forskellige oplevelser. Maya blå er en lys og solrig farve blå maling som leder tankerne hen på en varm og klar sommerdag. Maya blå giver en varm med beroligende følelse, og den er let at sætte sammen med andre farver. Den sarte, lyseblå Maya-blå leder eksempelvis tankerne hen på middelhavets atmosfære, og denne trend er da også blevet en del af indretningsarkitekternes inspirationskilder, dog med et lidt mere moderne take. Moderne hjem ved Middelhavskysten omfavner minimalisme gennem varme og jordagtige toner og naturlige materialer. Her hylder man store åbne planløsninger, rustikke vægge og minimalisme gennem naturlige materialer. Rå taktilitet og håndlavede detaljer understreger denne følelse. Fra håndlavet keramik til vævede kurve, geometri og etniske mønstre – gerne på fliser. Du skal tænke simpelt, men overdådigt med et blik mod irregulære, organiske mønstre og former. Se vores store guide til hvordan du indretter med blå vægfarver her.

Maling i Blå farver

Den Mørkeblå farve Indigo – også kendt som Japanese Blue, symboliserer intuition, perception og udvidet bevidsthed. Du ser farven i den dybe aftenhimmel, i blåbær som betragtes som en superfood. Ifølge psykologer påvirker farven Indigo-blå vores koncentration og fordrer dyb koncentration blandt andet i meditation, som hjælper dig med at opnå et dybere bevidsthedsniveau.  Den mellem-blå farve Denim symboliserer hårdt arbejde, slidstærkt materiale og ligestilling.

Lyseblå eller mørkeblå maling?

Dybe toner tilføjer det der ekstra til en minimalistisk indretningsstil. Når du dykker ned i de dybe og mørkere toner til din indretning, kan du skabe vidt forskellige stemninger; Mørkeblå nuancer skaber dramatik, hvor stærke og klare blå farver kan hjælpe dig med at holde fokus. Sofistikerede og tidsløse mørke nuancer, skaber en hyggelig stemning som fremmer kreativitet samt fordrer afslapning samtidig med at det skubber til grænserne for nutidigt design. Se eksempelvis den smukke blå farve wet weekend.

Er du ikke til så mættede og kraftige farver på væggene, kan blå maling sagtens være vejen frem alligevel. En støvet gråblå giver eksempelvis et blødt, mat og minimalistisk look. Det samme gør en grågrøn farve, og denne vil ovenikøbet tilføje noget mere varme grundet de varme grønne undertoner.