Bloggen

Soveplads du kan være stolt af- I både stil og komfort

Vores soveplads, og særligt sengen er et af de steder, vi bruger allermest af vores liv. Derfor er det også mærkeligt, at de fleste tænker så lidt over indretningen og komforten af netop deres soveplads. Med blot en ganske lille indsats, kan du nemlig gøre din soveplads både hyggelig og afslappende.

Elsker du blomster i soveværelset?

Det er der naturligvis mange måder at gøre, alt efter hvem du er, og hvad du gerne vil have dit soveværelse til at udstråle. Nogle elsker for eksempler blomstermotiver, og finder det beroligende at være omgivet af natur. Hvis det er dig, kan du nemt lade det skinne igennem i indretningen. Du kan for eksempel nemt finde smukt blomstertapet eller sågar sengebetræk med plantemotiv. Hvis du vil tage det skridtet videre, kan du også have levende blomster eller andre planter i soveværelsets vindueskarm. Det kan gøre mere, end man skulle tro for rummets stemning såvel som dets luftkvalitet.

Enkel og afslappende indretning

Det er dog langt fra alle, der vil finde sig til rette ved at gøre soveværelset til en botanisk have. Hvis du i stedet er langt mere afslappet i enkle og moderne indrettede rum, er det selvfølgelig også sådan, du bør indrette dit soveværelse. Heldigvis findes der i dag masser af garderobeskabe og natborde i lige netop den stil, og der er ingen tvivl om, at de på et underbevidst niveau nærmest opfordrer en til at holde soveværelset enkelt og ryddeligt. Man sover bare bedst i ordnede omgivelser.

Husk en god seng

Det er blot et par bud på, hvordan du kan indrette din soveplads med både stil og komfort for øje. Du er helt sikkert fuld af ideer, der giver langt bedre mening for dig og dit soveværelse. Alle de bestræbelser er dog fuldstændig ligegyldige, hvis ikke du har en god seng. I sidste ende er din seng nemlig den ultimative dommer, når det kommer til søvnkvalitet. Derfor kan det også sagtens betale sig at give lidt mere for en god madras eller sågar en hel god seng.

Prisen på madrassen er dog ikke det eneste, der afgør kvaliteten af din søvn. Det kræver også, at det er en madras, der passer til dig, din ryg og dine søvnmønstre. Det kan du læse meget mere om på www.sengeguruen.dk, hvor du også kan finde den perfekte seng til netop dig.

Du ved for eksempel nok, at folk har forskellige præferencer, når det kommer til blødheden på deres seng. Nogle elsker følelsen af nærmest at kunne svømme til drømmeland i deres madras, mens andre har brug for en fast madras for at undgå rygproblemer.

Det samme gør sig gældende med sengens størrelse. Hvis du sover sammen med nogen, kan du selvfølgelig have brug for en større seng, men det kan også godt være, at du bare ruller meget rundt i søvne. Alt den slags kan og bør man tage højde for, når der skal købes madras. Det er trods alt den, der kommer til at bestemme din søvnkvalitet i mange år fremover, og du har ganske enkelt ikke en komfortabel soveplads uden en komfortabel seng.

Vælg en pæn seng

Når sengens komfort er på plads, kan du dog sagtens vende tilbage til sengens udseende. Med alle de førnævnte stilovervejelser for resten af soveværelset, ville det trods alt være ærgerligt, hvis sengen ikke passede ind. Meget af det kan heldigvis tages højde om med veludvalgt sengebetræk. Der er store stilmæssige forskelle på et sort dynebetræk og et dækket i roser. Hvad foretrækker du?

Derudover har selve sengerammen dog også en enorm indflydelse på, hvordan en seng ser ud i et rum. Igen findes der altså fra skinnende sengerammer i stål til hyggelige træsengerammer med indviklede, udskårne hovedgærder. De passer ind i vidt forskellige soveværelser, men det betyder også, at det helt sikkert er en sengeramme, der passer ind i dit soveværelse, og som du vil elske at komme ind til.

Sengerammens udseende er dog ikke det eneste hensyn, der kan eller bør tages. Hvor høj sengen er har ligeledes betydning for både stil og komfort i soveværelset. Nogle elsker at sove som om deres slægt aldrig havde forladt træerne, mens andre stadig lider af en irrationel frygt for monstre under sengen. Så længe du overvejer det, kan du dog ikke træffe en forkert beslutning, når det kommer til indretningen af dit eget soveværelse.