Herreringe er kommet for at blive
Ringe er en form for modeerklæring, og udstråler en forlængelse af din personlighed som alle kan se. Før i tiden blev herreringen kun brugt som vielsesring, i dag bære mange mænd ringe for modens skyld. Nu fås herre ringe i mange forskellige stilarter, materialer og former. Hos Abelstedt kan du finde mange forskellige herreringe. Lad os først og fremmest give en lille introduktions af tungsten, så du ved noget mere om materialet, som vi laver ringene i.
Alle vores ringe indeholder naturligvis ikke nikkel. Vores herrekollektion er lavet i tungsten, hvilket er det hårdeste metal der findes, og er næsten 4 gange tungere end stål. Dette gør ringene meget mere maskuline, men vigtigst af alt gør det dem mere uimodtagelig for slid og skrammer. Det er næsten umuligt at lave skrammer i en ring lavet af tungsten, og er du en mand der ofte bruger hænderne til fysisk arbejde, vil en tungsten ring passe perfekt. Tungsten kaldes også Tungsten carbide. Metallet er lavet af en legering af 80% elementær tungsten og 20% kulstoflegeret med andre metaller. Herreringen bøjer sig ikke ud af form på grund af sin hårdhed, så i en ulykke vil ringen ikke, bliver deformeret. Ringen vil derfor også bevare sin smukke polering mange år frem, selvom du er manden med en aktiv livstil.
De typiske mål på vores herreringe er omkring 6-8mm. Du kan se målene på hver produktside. Se også billeder af ringene på en herrehånd både tæt på og langtfra. Er du på udkig efter en ring til vielse eller forlovelse, så er det mest populære valg en ring på 6mm. Er du derimod klar på at style din hvide skjorte eller jeans op med en herrering, så gå efter en ring med noget bredde for en mere fangende effekt.
De fleste mænd vælger at bære deres ring på ringfingeren, pegefingeren eller tommelfingeren. Bære du din herrering på tommelfingeren, for du et mere råt look.
Herreringens historie:
Idag lever vi i en verden fyldt med dokumenter, alt fra pas, kontrakter, visitkort, breve og e-mails. Vores trang til at have både bevis og personlige dokumenter på os, stammer ikke fra blyanten. Før i tiden blev dokumenter, obligationer og aftaler ikke lavet med pennen, men derimod ringen på hånden. Herreringen gav løfter, samt var den et symbol på din rigdom og ikke mindst din underskrift. Herreringene var dog stadigvæk som i dag, genstande med udsmykning og pryd, formet med fine håndværkstraditioner. Men de var også objekter med stor magt, hvorigennem aftaler blev gennemført, og forpligtelser indgået og opfyldt.
Ringen man brugte til disse ting, var ofte det man kaldte en segnet ring. I dag er en segnet ring, bare noget vi bruger til pynt. Før i tiden var den en personlig identifikation og en form for underskrift. Ringen blev som oftest altid båret af mænd. Ved at trykke ringen ind i voks eller blæk, kunne manden lave et stempel, der oftest var en form for underskrift. I det gamle Athen begyndte man dog at have problemer med identitetstyveri, da ringe med personlig identitet blev stjålet og brugt, af tyve.
Romerne brugte også ringe som personlige identifikation. Romerne brugte stål til at forme deres herreringe, men efterhånden som romernes rigdom steg, begyndte de at bære ringe i guld i stedet for stål. Guldringene blev også brugt som stats redskaber. Den nye Kejse overtog guldringe fra den tidligere kejser. Ringen var derfor et symbol på mangt.
At mænd bærer ringe, er bestemt ikke noget nyt. Et eksempel på dette er middelalderen og renæssancens Storbritanniens. Her brugte man også herreringe til identifikation, men også som en form for købmandsmærke (en slags branding for købmanden). Signet herreringe har oftest en bred form for oven, og er smal omkring fingeren. På toppen er der indgraveret et symbol. Symbolerne på ringen kunne ofte være politiske mærkesager, men kunne også være symboler der udstrålede socialrang.
Nogle mænd bar ringe i troen om, at det hjalp mod ”Krampe” mm. Nogle prædikede at herre ringen kunne bekæmpe sygdom, ved en velsignet berøring af kongen. Vielsesringe blev senere hen, det herre ringen blev mest kendt for. Med det formål, som de fleste mænd nu bærer ringe for: at symbolisere ægteskab.
Et bevis på at herrrerringen blev brugt mange år tilbage, kommer fra Cheapside Hoard. Her var der en enorm opdagelse af smykker fra det 16. og det syttende århundrede begravet under en travl gade i London, indtil det blev opdaget i 1912.
Her opdagede man at sociale, spirituelle, politiske og forretningsmæssige anvendelser udførte ringe et lignende formål som tatoveringer: som uforglemmelige markører, beskeder, der bæres på kroppen for at minde bæreren og observatører om hans engagement i en person en sag eller en gruppe. Ringen som manden bar kunne vise meddelelser (som er signeret inde i ringen) det kan også ligge skjult i en vielsesring, med et motto indgraveret på indersiden.
Mere end nogensinde definerer vores skriftlige og digitale identiteter os over for andre inden fysisk kontakt. Og ringe fortsætter som en legemliggjort besked.
Husk at selvom din ring er slidstærk, så bør alle ringe til mænd pudses. Er du i tvivl om hvordan du finder din ringstørrelse? så kan du med fordel printe vores størrelsesguide ud.
Kilde: