Bloggen

Flot cykeltøj til hverdag og motion

Cykling er en sport for det modebevidste folk. Det er måske ikke alle der ved det, men i cyklingens verden handler det for alt i verden om at se godt ud mens man cykler. Denne tendens er verdens producenter af cykeltøj fuldstændig på forkant med, og du kan derfor rundt om i landet finde et væld af flotte produkter så du kan føle dig både flot og komfortabel på din cykel. Cykling er en fast del af mange danskeres hverdag, enten i form af transport eller som udgangspunkt for motion. Cykeltøj giver dig komfort på cyklen og sikrer dit velvære, selv med mange timer i sadlen.

 

Et klassisk sæt af cykeltøj består af en række elementer, der alle har til formål at forbedre din oplevelse på cyklen.

 

Et godt sted at starte er med et par gode cykelbukser. Cykelbukser er med en pude i midten, der affjedrer, så du din krop ikke bliver træt af de mange timer i sadlen. Cykelbukser er desuden næsten altid med seler, så de holdes dér hvor de sidder bedst, uanset hvor voldsomt du kører. Cykelbukser kan fås i et væld af forskellige farver, så du både skiller dig ud på cykelstien, og samtidig føler dig godt tilpas.

 

Cykelbukser kombineres oftest med flotte cykeltrøjer. I mange tilfælde laver producenter de to stykker tøj som et samlet sæt, så du ser godt ud med både cykelbukser og cykeltrøjer. Ligesom bukserne kan du næsten altid finde cykeltrøjer i både hidsige og mere neutrale designs, alt efter hvad du ønsker.

 

Til de kolde danske vinterdage kan det være du har brug for lidt ekstra isolering på din cykeltur. En god idé er at investere i nogle baselayers til cykling. Baselayers fungerer som klassisk skiundertøj, og holder din krop varm på de koldeste dage. Baselayers sidder tæt og fås med forskellige isoleringsniveauer, så du også kan finde modeller til overgangsperioderne. Baselayers er sjældent kønne, men sidder også gemt væk under det yderste cykeltøj.

 

Det er desuden også en god idé med cykelhandsker og hjelmhuer. Hjelmhuer er primært forbeholdt de kolde dage. De er tynde og kan nemt bæres under din cykelhjelm. Hjelmhuer tager vinden, og skåner både dit hoved og dine hører fra de koldeste temperaturer. Cykelhandsker fås både i lange og korte udgaver, afhængig af om du kører i varme eller kulde. Cykelhandsker er udstyret med et par puder på indersiden der sikrer din komfort, og giver affjedring til hænder og arme. Stort set alle cykelryttere og cyklister bruger cykelhandsker af den ene eller den anden slags.

 

Cykeltøj er ofte produceret af dygtige producenter fra Europa. Særligt de lækre italienske eller schweiziske mærker er populære i Danmark, og sikrer dig kvalitet af øverste skuffe. Der ligger hårdt arbejde bag de mange flotte designs, så du kan være stilet og moderigtig både til hverdag og når du motionerer på din cykel.