Bloggen

Boligindretning i nordisk design

Skal man i gang med at indrette sin nye bolig, eller vil man bare gerne have en ny indretning i sin nuværende, så kan man aldrig gå galt med boligindretning i nordisk design.

Det nordiske design fungerer nemlig i alle typer af hjem og boliger, både i sammenarbejde med andre stilarter, men også som selvstændig boligindretning.

Det nordiske design er kendt for sit tidløse design, med fokus på enkeltheden, det funktionelle og det minimalistiske, og sørger derved for at enhver boligindretning i nordisk design udtrykker pænhed og ordentlighed.

Det klassiske nordiske design

Det nordiske design har igennem årene nydt masser af anerkendelse i hele verden, netop for dets tidløse, minimalistiske og funktionelle design, og gør det til stadighed den dag i dag. Og man forstår godt hvorfor.

Hvis man kigger på nogle af de klassiske og historiske design der har bidraget til den danske boligindretning, så finder man så velkendte navne som Poul Henningsen og Arne Jacobsen.

De fleste kender til de såkaldte PH-Lamper, hvis ældre modeller stadig passer ind i alle slags hjem og indretninger. Se bare på en model som Koglen. De fleste har sikkert også hørt om Arne Jacobsens Ægget og Svanen, som stadig bliver produceret og forhandlet i samme design den dag i dag, på trods af at eksempelvis Ægget blev designet helt tilbage i 1958.

Netop det faktum at så klassiske design stadig nyder stor popularitet i dag, vidner om hvor tidløst og funktionelt det nordiske design er, og viser med al tydelighed hvorledes det nordiske design formår at indrette sig på tværs af generationer og tider. Det nordiske design tilpasser sig med sin enkelthed på smuk vis ethvert rum.

Husk de små detaljer

Når du er i gang med at indrette dit nye hjem, eller allerede eksisterende bolig, så bør du have øje for de små detaljer. Borde og overflader bør ikke stå helt tomme, ligesom tæpper, eller pyntepuder på sofa og i stole gør meget for indretningen.

Har man ikke øje for de små detaljer, så kan indretningen hurtigt komme til at fremstå ‘tom’ eller ‘nøgen’, noget som gør at indretningens fulde potentiale ikke bliver opnået.

Sørg derfor for at få fyldt din bolig op med de små detaljer, hverken for meget eller for lidt, men så det passer til dig og din smag, og se hvordan din indretning og din bolig kommer til at fremstå endnu bedre og flottere.

Eksempler på nogle små detaljer kunne være fyrfadsstager til sofabordet, som med sit levende lys kan gøre aftenstunderne lidt hyggeligere, eller fade hvori man kan have frisk frugt eller hvad end man ønsker.

Billedrammer med billeder i gør sig også godt i langt de fleste indretninger, og er med til at give liv og farver i boligen.

Endeligt kan vaser, eventuelt med blomster og planter, også gøre meget for at hjemme for at mere livligt og frisk pust.